Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

Kulttuuripajan toiminta

Kulttuuripajalle voit tulla toteuttamaan itseäsi tai löytämään uutta tekemistä ja tuttavuuksia. Toimintamme on vapaaehtoista ja maksutonta perustuen koulutettujen vertaisohjaajien ohjaamiin ryhmiin. Ryhmissä esimerkiksi taiteillaan, kirjoitetaan, musisoidaan, valokuvataan, pelataan ja liikutaan. Vertaisryhmiemme sisältö ja aiheet nousevat vertaisohjaajien ja kävijöiden mielenkiinnonkohteista.

Vertaisohjaajakoulutuksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Koulutus antaa sinulle valmiudet oman ryhmän ohjaamiseen. Pajan kävijät ovat 18-35-vuotiaita ja koulutetut vertaisohjaat voivat olla myös tätä vanhempia. Työntekijät ovat mahdollistamassa pajan toimintaa ja ovat vertaisohjaajien tukena.

Kulttuuripaja Kide

Kulttuuripaja Kide on Sosped-säätiön toimintaa. Kide aloitti toimintansa Vantaalla toukokuussa 2023. Sospedin kulttuuripajoja on seitsemällä eri paikkakunnalla ja niiden toiminta pohjautuu kulttuuripajamalliin. Kulttuuripajatoiminnan ideana on se, että vapaaehtoinen ja merkityksellinen tekeminen antavat onnistumisen kokemuksia ja auttavat eteenpäin haastavasta elämäntilanteesta. Haluamme tarjota paikan ja välineet luovaan kokeilemiseen.

Kulttuuripaja Kide ottaa mielellään uusia kävijöitä vastaan ja työntekijät kertovat pajan toiminnasta. Tämän lisäksi kulttuuripajan työntekijät vastaavat pajan arkisten asioiden pyörittämisestä, luovat turvallisen ja mukavan ilmapiirin, kouluttavat vertaisohjaajia, toimivat ryhmien taustatukena, sekä ovat aina valmiita kuuntelemaan.

Pysy perillä ajankohtaisista kuulumisistamme – liity Kiteen postituslistalle!